دومین سمپوزیوم ملی روز جهانی گرافیک

به نام خدا

دومین سمپوزیوم ملی روز جهانی گرافیک به میزبانی موسسه آموزش عالی حکیم ناصرخسرو، و با هدف التزام و ترویج پژوهش محوری در هنر گرافیک و توجه جدی به مطالعات بینارشته­ای (مطالعات تعاملی) در نیمه دوم  دی ماه ۱۳۹۶ فراخوان خود را منتشر نمود. پس از مکاتبات گسترده با دانشگاه­ها و پژوهشگاه­های کشور، ارزیابی پایگاه علوم استنادی جهان اسلام (ISC) و حمایت چند دانشگاه  و پژوهشگاه کشور را با خود همراه نمود، و روند اطلاع رسانی و جذب همراهان خود را ادامه داد. این سمپوزیوم در دو بخش، اعلام به دریافت آثار نمود. بخش اول و اصلی آن بخش علمی (مقالات) بود که به مطالعات بینارشته­ای (مطالعات تعاملی) و تاثیر و کارکرد هنر- صنعت گرافیک در سایر رشته­ها و علوم اختصاص یافته بود. از محورهای این بخش می­توان به موارد زیر اشاره کرد:

• گرافیک در تعامل با سایر هنرها

– گرافیک و سینما

– گرافیک و تئاتر

– گرافیک و نقاشی

– گرافیک و معماری

– گرافیک و شهرسازی

• گرافیک و علوم انسانی

– گرافیک و اقتصاد

– گرافیک و بازاریابی

– گرافیک و جامعه شناسی

– گرافیک و روانشناسی

– گرافیک و نشانه شناسی

• گرافیک و رشته های علوم پزشکی

– گرافیک و روانپزشکی

– گرافیک و علوم اعصاب

• سایر موضوعات مرتبط ….

بخش دوم این سمپوزیوم بخش نمایشگاهی (پوستر) بود که دو محور بحران آب و آلودگی هوا برای آن انتخاب شده بود.

دومین سمپوزیوم ملی روز جهانی گرافیک روز شنبه ۸ اردیبهشت ماه ۱۳۹۷ و هم­زمان با هفته گرافیک در پردیس سینما گالری ملت (سالن شماره ۳) از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۷:۳۰ برگزار شد.

در این مراسم پس از قرائت آیاتی از قرآن کریم و سرود جمهوری اسلامی آقای دکتر منصور مهرنگار رئیس دومین سمپوزیوم به بیان اهداف و ضرورت این رویداد پرداختند و سپس خانم دکتر فرزانه فرشید نیک، دبیر علمی سمپوزیوم به تلاش های علمی صورت گرفته در این راستا و بیان کارهای انجام گرفته در کمیته علمی پرداختند.

این مراسم با ارائه ۳ پنل علمی همراه بود که عبارت بودند از:

• پنل گرافیک و سلامت روان با ریاست دکتر امیرحسین جلالی ندوشن
  • پنل مطالعات بینارشته‌ای گرافیک با ریاست دکتر فرزانه فرشیدنیک
  • پنل مطالعات تخصصی گرافیک با ریاست دکتر منصور مهرنگار

در پنل اول ابتدا جناب آقای دکتر امیرحسین جلالی ندوشن با موضوع «خلاقیت؛ تعیین کننده‌ی سلامت یا اختلال روانی؟» سخنانی را بیان کردند سپس دکتر محمود دهقانی سخنرانی با موضوع «هنر و خلاقیت از منظر روانکاوی معاصر» داشتند. این پنل با سخنرانی دکتر علی شهبازی که موضوع «خلاقیت هنری از دیدگاه عصب شناسی» را به خود اختصاص داده بود، پایان یافت.

در پنل دوم نیز سه سخنرانی توسط سه نفر از متخصصین ایراد شد. سخنران اول دکتر الهه ایمانی با موضوع «پایداری فرهنگی و چگونگی به کارگیری نقوش قالی ایرانی در گرافیک»، سخنران دوم دکتر فرهنگ آبرومندی با موضوع «کارکردهای پیدا و پنهان بازاریابی؛ فراواقعیت، مرگ معنا و چالش اثربخشی تبلیغات محیطی» و سخنران سوم آقای نوید صالح فکر عربانی با موضوع «آسیب­شناسی آموزش گرافیک در ایران، بومی­سازی و چالش­های پیش­رو» بودند.

اولین سخنران پنل سوم د.کتر امیر حسن ندایی بود که موضوع سخنرانی ایشان « بررسی شاخص­های بصری در موشن گرافیك تلویزیونی برای شبکه­های کودک». دومین سخنران نیز آقای دکتر سید نظام الدین امامی­فر بودند که موضوع سخنرانی ایشان «گونه شناسی نقاشی سه بعدی و تاثیرآن در تبلیغات محیطی» بود. آخرین سخنران این پنل آقای دکتر منصور مهرنگار بودند که موضوع سخنرانی خود را «چگونگی ایده­یابی در طراحی گرافیک» انتخاب کرده بودند.

در بخش پایانی سمپوزیوم آقای ساعد براهیمی دبیر اجرایی دومین سمپوزیوم گزارش کار سمپوزیوم را ارایه کردند و در نهایت بیانه هیات داوران توسط آقای اونیش امین­الهی قرائت شد. اختتامیه مراسم همراه با اعلام نتایج بخش نمایشگاهی بود. هیات داوران سمپوزیوم مرکب بود از آقایان اونیش امین الهی، اشکان قازانچایی و مهدی مهدیان بود که همگی از اساتید صاحب نام و طراحان گرافیک صاحب سبک هستند. هیات داوران از بین 244 اثر ارسال شده به دبیرخانه سمپوزیوم 180 اثر را قابل راهیابی به نمایشگاه اعلام کرده بود و از بین این آثار سه اثر به عنوان نفرات اول تا سوم انتخاب شدند و پنج اثر نیز شایسته تقدیر دانسته شد.

پس از اهدای جوایز، حاضران و مدعوین برای افتتاح گالری به طبقه ۳- پردیس رفتند و با گشایش گالری بازدید این بخش تا تاریخ ۱۵ اردیبهشت ماه ادامه یافت.

این مراسم با شناهنامه خوانی خانم زهرا محمودی همراه بود که فضای لطیفی و هنری خاصی را در سالن اجرا، ایجاد کرد. همچنین دوربین شبکه مستند برای تهیه یک مستند از روز برگزاری سمپوزیوم در پردیس ملت حضور یافت که نتیجه­ی آن تهیه یک مستند برای پخش از برنامه­ی «ایران» شبکه­­ی مستند بود که در تاریخ 21 اردیبهشت ماه ساعت 21 از این شبکه پخش شد.

اشتراک
admin2
بدون دیدگاه

ارسال پاسخ